A Boy And His Dog

(tieteiselokuva vuodelta 1974)

Tämä kulttiteos ei ole ainakaan ihan perinteinen koiraelokuva. Tarinan päähenkilöt ovat Vic-niminen nuori mies ja hänen Blood-koiransa, jotka käyvät selviytymistaistelua ydinsodan runtelemassa vuoden 2024 maailmassa. Vicin ja Bloodin välillä on telepaattinen puheyhteys, ja yliälykäs koira auttaa kumppaniaan monin tavoin; sillä on myös kyky havaita naispuoliset ihmiset jo kaukaa. Sitten Vic löytää maanalaisen yhteisön, joka muistuttaa kovasti Vanhaa Maailmaa. Pian käy ilmi, että hänet on valittu tuomaan uutta verta lisääntymiskyvyttömäksi muuttuneeseen yhteisöön. Kaikki ei tunnu olevan aivan kohdallaan tuossa pimeässä maailmassa, ja Viciä alkaa mietityttää myös maan pinnalle jääneen Bloodin tilanne.

Elokuva pohjautuu Harlan Ellisonin samannimiseen romaaniin. Kirjassa Bloodin erikoisia kykyjä selittää osin se, että se polveutuu armeijan sotakoirakäyttöön jalostamista palveluskoiraroduista. Elokuvan Bloodia esittää kuitenkin partacollieta muistuttava sekarotuinen Tiger.

DVD-julkaisu: ainakin USA

Kuvagalleria




Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.