Helen - pienen ketun tarina

(Kogitsune Helen, draamaelokuva vuodelta 2006)

Helen - pienen ketun tarina on elokuva 7- vuotiaasta Taichi-nimisestä pojasta, joka löytää koulumatkallaan yksinäisen ketunpennun. Koska pentu on joutunut eroon emostaan, ottaa Taichi sen mukaansa. Taichi asuu äitinsä työmatkan ajan tämän uuden miesystävän ja hänen tyttärensä luona. He omistavat eläinlääkäriaseman, joten ketunpentu pääsee eläinlääkärin tarkastukseen. Käy ilmi, että se on aivovaurion vuoksi sokea, kuuro ja menettänyt hajuaistinsa. Niinpä pentu saa nimekseen Helen, kuurosokean Helen Kellerin mukaan.

Taichi suhtautuu asiaan optimistisesti. Hän luottaa, että leikkausmahdollisuus parantaisi Helenin niin että se voisi palata takaisin emonsa luokse, mutta Helen on vielä liian pieni ja heikko suureen operaatioon. Taichi ryhtyy Helenin varaäidiksi ja Ann Sullivaniksi. Hän opettaa ketunpennun syömään ja tutustuttaa sen maailman asioihin, joita se ei voi aistia. Helenin maailma on hiljainen, pimeä ja hämmentävä, mutta ennen pitkää se oppii tunnistamaan Taichin tämän askelista. Laajeneva vaurio Helenin aivoissa aiheuttaa sille pelottavia kohtauksia, mutta Taichi haluaa uskoa Helenin tulevaisuuteen.

Elokuva perustuu Japanin luonnonsuojelun parissa työskentelevän Taketazu Minorun kokemuksiin.

DVD-julkaisu: Suomi

Kuvagalleria
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.