Koirankynnen leikkaaja

(kotimainen draamaelokuva vuodelta 2003)

Koirankynnen leikkaaja on Veikko Huovisen romaaniin perustuva elokuva sotainvalidista, joka ottaa sydämenasiakseen työkaverinsa koiran kannusten leikkaamisen. Jatkosodassa 'pään läpi ammuttu' Mertsi Vepsäläinen etsii sodanjälkeisessä Suomessa omaa paikkaansa. Työnteko ei tahdo sujua, sillä vamma on vaikuttanut pahoin Mertsin järjenjuoksuun.

Ollessaan apumiehenä rakennuksella Mertsi ja kirvesmies ajautuvat syvälliseen keskusteluun koirista. Mertsi kuulee tarinan kirvesmiehen maanmainiosta suomenpystykorvanartusta nimeltä Sakke. Sakella on vain yksi heikkous: sen takajalkojen kannukset kasvavat ilman lyhentelyä niin pitkiksi, että koira on vaarassa vahingoittaa itseään pahemman kerran.

Puolileikillään kirvesmies kirjoittaa valtakirjan, jossa hän valtuuttaa Mertsin koiransa kannusten leikkaajaksi. Mertsi kuitenkin ottaa tehtävän vastaan vakavuudella. Hän lähtee kohti kirvesmiehen kotipaikkaa ja siellä odottavaa Sakke-koiraa. Matkalla Mertsi kokeilee mahdollisuuksiaan eri töiden parissa, mutta hallusinaatiot kannuskynsien leikkuuta odottavista koirista eivät jätä häntä rauhaan.

VHS-julkaisu: Suomi
DVD-julkaisu: Suomi
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.