Napoleon

(perhe-elokuva vuodelta 1995)

Napoleon on elokuva kultaisennoutajan pennun seikkailuista Australian eksoottisessa erämaassa. Muffini (tai Napoleon, kuten pentu itse haluaa itseään kutsuttavan) asuu kaupunkilaiskodissa, mutta tuntee kaukaisuudesta kuuluvan villikoirien ulvonnan kutsuvan sitä luokseen. Napoleon olisi itsekin niin paljon mielummin ylväs villikoira kuin perheen lemmikkieläin. Eräänä päivänä se kiipeää ilmapalloihin sidottuun koriin ja lähtee lentomatkalle. Napoleon laskeutuu läheiselle asumattomalle saarelle, missä sille tarjoutuu tilaisuus harjoitella elämistä villikoirien tavoin. Oppaakseen pentu saa rääväsuisen papukaijan, ja apunaan sillä on lähes rajaton itseluottamus. Napoleonin kohtaamat villieläimet kehottavat sitä palaamaan kotiinsa, mutta se uskoo vakaasti, että villikoiran elämä on sitä varten...ainakin tiettyyn rajaan asti.

Elokuva sisältää pienen viittauksen pop-kulttuuriin: villikoiranpennut, jotka Napoleon pelastaa hukkumasta, ovat nimeltään Sid ja Nancy.

TV-esitys Suomessa: nimellä Napoleonin ilmapalloretki
DVD-julkaisu: ainakin Ruotsi

Kuvagalleria
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.