The Cave of The Yellow Dog

(dokumentti/draamaelokuva vuodelta 2006)

Tämä elokuva on kuvaus paimentolaisperheen elämästä Mongolian tasangoilla. Perheen esikoistyttö, äskettäin koulunkäyntinsä kaupungissa aloittanut Nansal, saapuu kesäksi kotiin vanhempiensa ja pikkusisarustensa luo. Eräänä päivänä äiti lähettää Nansalin keräämään lisää kuivunutta lampaanlantaa tulentekoa varten. Matkallaan tyttö kiinnostuu näkemästään kallionhalkeamasta ja löytää sieltä mustavalkoisen koiranpennun. Hän ottaa orvolta vaikuttavan koiran mukaansa, mutta perheen isä ei halua sen jäävän lammaslaumansa läheisyyteen. Mahdollisesti susien seurassa elänyt koira voisi houkutella sudet paikalle. Nansal ei kuitenkaan tahtoisi luopua Zochoriksi nimeämästään koirasta ja piilottelee sitä parhaansa mukaan vanhemmiltaan.

Ollessaan lammaspaimenessa kaukana niityillä Nansal ja Zochor joutuvat etsimään suojaa rankkasateelta. He poikkeavat tasangolla elävän isoäidin telttaan. Vanha nainen kertoo Nansalille tarinan keltaisesta koirasta. Tarun mukaan seudulla muinoin eläneen miehen tytär sairastui vakavasti, eikä mikään lääke auttanut. Kylän vanhin kertoi miehelle, että syynä oli perheen keltaisen koiran viha. Tytär parantuisi, jos koira lähtisi. Mies ei hennonnut tappaa uskollista koiraansa, joten hän sulki sen sisälle sopivaan luolaan ja vei sille säännöllisesti ruokaa. Ihmeellisesti miehen tytär toipui sairaudestaan. Kävi ilmi, että tyttö oli rakastunut erääseen mieheen, jota hän ei ollut ennen voinut tavata liian valppaan koiran takia. Tämä kertomus sekä paimentolaiskansan perinteiset uskomukset edellisestä ja seuraavasta elämästä askarruttavat pienen Nansalin mieltä.

DVD-julkaisu: ainakin UK ja USA

Kuvagalleria
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.