Tyttö ja kettu

(Le renard et l'enfant, seikkailu/perhe-elokuva vuodelta 2007)

Tyttö ja kettu on ranskalainen luontodokumenttia lähestyvä elokuva, jossa kertojana ja osallistujana toimii 10-vuotias Lila-tyttö. Elokuvan kehyskertomuksessa aikuinen Lila muistelee lapsuutensa ajanjaksoa, elämänsä seikkailua, jolloin hän ystävystyi lähimetsän villiketun kanssa.

Eräänä syksyisenä päivänä maantietä pyöräilevä Lila jää katselemaan myyräjahtiin keskittynyttä punakettua. Eläimen kauneus lumoaa Lilan tämän lyhyen kohtaamisen aikana, ja hän päättää kesyttää ketun. Jalka kipsissä viettämänsä talven aikana Lila hankkii kirjoista tietoa kettujen elämästä ja on kevään tullen entistä innokkaampi näkemään kettunsa uudelleen. Kärsivällinen tarkkailu ja herkkupaloilla houkuttelu totuttavat tämän ketun vähitellen Lilan läsnäoloon. Ennen pitkää he pääsevät kosketusetäisyydelle toisistaan - ja sen yli.

Lila viettää kesän kuluessa paljon aikaa Tituksi nimeämänsä kettunsa seurassa. Titu johdattaa Lilan seikkailuille uusiin ja kiellettyihinkin paikkoihin metsän liepeillä. Vastavuoroinen yritys tutustuttaa kettu ihmisten asumukseen pakottaa Lilan kuitenkin miettimään välittämisen ja omistamisen oleellista eroa.

Kettujen ja komeiden maisemien lisäksi elokuvassa näyttäytyvät mm. ilves, harmaakarhu ja susilauma.

DVD-julkaisu: Suomi
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.