Misa ja sudet

(Misa Mi, seikkailuelokuva vuodelta 2002)

Misa ja sudet on ruotsalainen lastenelokuva 10-vuotiaasta Misasta ja hänen uusista tuttavuuksistaan pohjoisen metsissä. Äitinsä kuolemaa edelleen läpikäyvä Misa ei halua mukaan lomamatkalle isänsä ja tämän uuden vaimon kanssa, vaan valitsee loman Pohjois-Ruotsissa äidinäitinsä luona. Alueen poronkasvattajat ovat huolissaan poroja tappavan suden takia, mutta eräänä päivänä samainen susi johdattaa Misan takaisin pihapiiriin hänen eksyttyään metsään. Samalla Misa saa selville, että sudella on pesässään kaksi pentua.

Kun metsästäjät ampuvat naarassuden, kokee Misa velvollisuudekseen pelastaa edes sen jälkeläiset. Vanhan saamelaisnaisen kertoman tarun mukaan tunturin juurella sijaitsevan lammen äärellä voi saada yhteyden ihmisiin, jotka ovat jo siirtyneet toiselle puolelle. Jokin saa Misan uskomaan, että sudenpentujen kuljettaminen tuon lammen luokse olisi oikea ratkaisu. Misa lähtee matkaan ja saa pian peräänsä salametsästäjäjoukon, mutta hän on tietämättään hankkinut myös liittolaisia kahdesta saamelaispojasta.

Misan tarina on julkaisuvuotensa perusteella ensimmäinen kolmesta viimeaikaisesta pohjoismaisesta elokuvasta, joissa tyttö auttaa susia pakenemaan metsästäjiä. Samankaltainen juonikuvio löytyy myös Suden kesästä ja Suden arvoituksesta.

TV-esitys Suomessa: nimellä Misa ja sudet
DVD-julkaisu: Ruotsi

Kuvagalleria
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.