Babe - urhea possu

(Babe - The Gallant Pig, perhe-elokuva vuodelta 1995)

Babe - urhea possu on erään lammastilan paimenkoirista ja paimenpossusta kertova elokuva. Lammastilan isäntä Hoggart voittaa maatalousmessuilta palkinnoksi pienen porsaan. Perillä maatilalla äitiään ikävöivä Babe-possu hellyyttää bordercollie Flyn, joten Babe saa kasvaa yhdessä Flyn pentujen kanssa. Pian Flyn pennut lähtevät maailmalle uusien ihmisten koteihin, mutta jäljelle jää vielä Babe, joka sekin on alkanut kutsua Flyta äidikseen.

Tilan toinen paimenkoira, tuikea Rex, pitää yllä järjestystä eläinten keskuudessa. On olemassa sääntö, jonka mukaan jokaisen eläimen tulee toteuttaa omaa tehtäväänsä parhaansa mukaan. Tämän vuoksi Baben kiinnostusta paimenkoiran työtä kohtaan ei katsota hyvällä. Babe on kuitenkin mestari paimentamaan lammaslaumoja, sillä lampaat tottelevat mielellään ystävällistä possua, joka kauniisti pyytää niitä liikkumaan. Kun isäntä Hoggart huomaa Baben taipumukset, hän ilmoittaa lammaspossunsa suureen paimenkoirakilpailuun.

Rexin taustatarinaa valotetaan elokuvassa enemmänkin. Se oli aikoinaan upea paimenkoira ja kaksinkertainen mestari. Eräänä keväänä Rex auttoi isäntäänsä keräämään laiduntavia lampaita turvaan rankkasateiden aiheuttamalta tulvalta. Saatua päälauman kokoon Rex lähti etsimään puuttuvia lampaita, mutta ei onnistunut ajamaan notkoon joutunutta ja panikoivaa laumaa korkeammalle maalle. Silti se jatkoi yrityksiä läpi yön. Aamulla lampaat olivat hukkuneet ja Rex kuolemaisillaan. Se toipui, mutta menetti kuulonsa lähes täysin, eikä huonokuuloinen paimenkoira enää pärjännyt kilpailussa. Tämän epäonnen, lampaiden typeryyden ja sukujuuristaan tuntemansa ylpeyden takia Rexistä on tullut äreä ja katkeroitunut paimenkoira.

VHS-julkaisu: Suomi
DVD-julkaisu: Suomi
Blu-Ray-julkaisu: Suomi
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.