Robin Hood

(Robin Hood, Disneyn animaatioklassikko vuodelta 1973)

Disneyn tulkinta Robin Hoodin tarusta on toteutettu eläinhahmoilla. Rikkaita surutta ryöstävä Robin ja hänen mielitiettynsä Marian ovat molemmat anthrokettuja.

VHS-julkaisu: Suomi
DVD-julkaisu: Suomi

Kävijäarvosteluja

Demmi: "Robin Hood on hieman vanhempia Disneyn elokuvia, mutta varsin mukavasti animoitu. Juoni on tosin melko poukkoileva ja tuntuu koostuvan lähinnä erillisistä tapahtumista, joissa Robin yrittää jallittaa kuningas Juhanaa tai tavoitella Marian-neidon sydäntä - tai molempia. Elokuva vilisee erilaisia eläinhahmoja, mutta Robin ja Marian ovat kyllä suloisimmat kaikista. Elokuvassa ei ole kovin montaa laulua, joten Disneyn lauluista pitämättömätkin voivat elokuvan huoletta katsoa. Loppu on sopivan dramaattinen liekehtivine torneineen ja Robinin viekkaine suunnitelmineen ja elokuva päättyy totta kai onnellisesti, kun pahikset kukistuvat, pääpari saa toisensa ja oikea kuningaskin palaa Nottinghamiin. Sen verran on kyllä sanottava, että vanha suomenkielinen dubbaus tekee elokuvasta tahattoman koomisen huvittavilla äänillään ja mielenkiintoisella ääninäyttelyllä. Esimerkiksi yhdessä kohtaa Marian huutaa Robinin apua lausumalla lakonisesti "Voi Robin. Auta." Vanha dubbaus tuo tosin oman viehätyksensä filmiin ja kaiken kaikkiaan Robin Hood on varsin viihdyttävä, joskin sekavan juonensa vuoksi hieman keskivertodisneytä tylsempi elokuvakokemus."
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.