Myrsky

(perhe-elokuva vuodelta 2008)

Myrsky on kotimainen elokuva koirasta, joka voimakkaalla suojeluvaistollaan saattaa ahdinkoon koko ihmisperheensä. Berliinin muurin murtumisen aikaan sijoittuva tarina alkaa, kun eräs suomalainen perheenisä näkee Itä-Saksan-matkallaan pientä harmaata koiranpentua kaupiteltavan torilla. Hän haluaa pelastaa muuten tapettavaksi joutuvan pennun ja kuljettaa sen mukanaan Suomeen tuliaisiksi tyttärilleen.

Perheen 7-vuotias Muru saa uuden luottoystävän tästä Myrskyksi nimetystä koiranpennusta. Myrskyn huonot tavat käyvät välillä kaikkien hermoille, mutta perheen isän mielestä koirien tulee saada kasvaa vapaassa ilmapiirissä siinä missä lastenkin. Myrsky tosiaan kasvaa suuren kaukasianpaimenkoiran mittoihin. Samalla sen hallitsematon, hyökkäävä asenne kaikkia ulkopuolisia kohtaan alkaa aiheuttaa yhä enemmän ongelmia. Lopulta perhe joutuu eristämään pihamaansa - ja samalla itsensä - korkealla aidalla. Myrsky ei suvaitse vierailijoita.

Käynti koirapsykologin juttusilla selvittää vaikeuksien alkusyyn. Koska kukaan ei ole ottanut vastuuta koiran kaipaamasta koulutuksesta, pitää Myrsky ainoana johtajanaan 7-vuotiasta Murua. Vähitellen myös julma totuus Myrskyn rajavartijakoirina työskennelleistä sukulaisista tulee ilmi. "Stalinin koira" on kuitenkin vannonut perheelleen uskollisuuden valan. Asuminen kaupunkilähiössä uhkaa käydä mahdottomaksi, sillä Myrsky on valmis kuolemaan suojellakseen Murua vaaroilta - aidoilta ja kuvitteellisilta.

DVD-julkaisu: Suomi

Kävijäarvosteluja

Koiranen4: "Tässä oli mielestäni koskettava loppu. Alku oli hauska, kun Muru sai koiran! Oli myös kivaa,kun näyttelijöiden koeesiintymiset oli liitetty mukaan. Katsoin poistetut kohtaukset ja vähän nauratti. Suosittelen kaikille!
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.