Prinsessa Mononoke

(Mononoke Hime, fantasiaelokuva vuodelta 1997)

Prinsessa Mononoke on yksi Studio Ghiblin klassikkoanimaatioista. Keskiajan Japaniin sijoittuva elokuva kertoo luonnon ja ihmisen yhteentörmäyksestä. Kun kehittyvä teollisuus vaatii aina vain lisää tilaa ja raaka-aineita, nousevat ikiaikaisten metsien suojelijahenget kapinaan. Tapahtumien keskipisteessä on prinssi Ashitaka, nuori soturi, joka matkaa kauas länteen etsimään parannusta kiroukseensa.

Vieraalla maalla Ashitaka kohtaa San-nimisen tytön, joka elää jättiläismäisen Moro-susijumalan ja tämän pentujen kanssa. Kyläläiset kutsuvat susien selässä ratsastavaa Sania susitytöksi ja hirviöprinsessaksi, eikä hän ole tervetullut näky, sillä Sanilla ja susilla on tapana terrorisoida ihmisten asuttamaa kaupunkia. San päätyi Moro-suden kasvatustyttäreksi hyvin nuorena, kun Sanin vanhemmat hylkäsivät lapsensa paetessaan Moroa. Siksi San halveksuu ihmisiä ja pitää itseään mielummin yhtenä susista.

DVD-julkaisu: ainakin UK ja USA

Kuvagalleria
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.