Mist - The Tale of A Sheepdog Puppy

(perhe-elokuva vuodelta 2006)

Tämä elokuva on lämminhenkinen kuvaus englantilaisen lammastilan elämästä vuoden ajalta. Bordercollie Mist syntyy eräänä syyspäivänä osaksi Boroughin tilan lammaskoirien Gregoryn, Swiftin, Fernin, Ernien ja Gailin muodostamaa laumaa. Sisaruksistaan poiketen Mist on pennusta saakka kiinnostunut leikkimistä enemmän lampaiden tarkkailusta. Tilan omistaja on vakuuttunut siitä, että Mistissä virtaa aitoa työkoiran verta, joten se saa jäädä tilalle opettelemaan lammaskoiran ammattia. Mistin pentumainen riehakkuus aiheuttaa ongelmia, mutta vähitellen se alkaa hallita lammaskoiran tärkeimmät työskentelyperiaatteet. Lauman johtaja, vanha ja viisas Gregory, jaksaa epäonnistumisista huolimatta uskoa Mistin kykyihin ja siihen, että jonakin päivänä Mist vielä olisi osa Boroughin kunnianarvoisaa lammaskoiratiimiä.

Elokuvan koirahahmot ja tarina perustuvat osittain tosielämän koiriin ja tapahtumiin, joten lammastilan työt ja paimennuskohtaukset ovat myös dokumenttihenkisiä.

DVD-julkaisu: ainakin UK

Kuvagalleria
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.