Õkami

(Kehittäjä: Capcom/Clover Studios, 2006)

Õkami Amaterasu on japanilaisen mytologian jumalatar, jonka tavan kuolevaiset - pelaaja mukaanluettuna - näkevät valkeana susihahmona. Kun pahat voimat uhkaavat muinaista Nipponin valtakuntaa, täytyy jumalattaren puuttua asioihin. Apunaan hänellä on pikkuruinen taiteilija Issun taikasiveltimineen

Õkami on graafisesti erikoinen, taisteluja ja pulmien ratkontaa sisältävä seikkailupeli Playstation 2:lle ja Nintendo Wiille. Sudella liikkuminen on tehty mukavan vaivattomaksi: Amaterasu hiipii tarvittaessa varovasti tai kiitää vinhaa vauhtia niittyjen halki. Susimuotoisuus takaa myös monia erikoisliikkeitä, joita ihmispelihahmot eivät yleensä hallitse. Tosin oikeatkaan sudet eivät ehkä osaa haukkua yhtä vakuuttavasti kuin Amaterasu, mutta jumalattarelle tämä anteeksiannettakoon.

Vuonna 2008 Õkamista julkaistiin Wii-versio. Itse peli on pysynyt samana, mutta siveltimenä käytetään kolmiulotteisen liikkeen tunnistavaa Wiimote-peliohjainta lähes oikean siveltimen tavoin. Myös Amaterasun perushyökkäys tapahtuu nyt Wiimotea ravistamalla.

Sanan kirjoitusasusta: pelin käyttämä tapa merkitä pitkä o-äänne on laittaa o-kirjaimen päälle suora poikkiviiva. Pelin nimi lausutaan siis "Ookami".

Stray Beads -helmet

Kävijäarvosteluja

Saiccu: "Jälleen pääsen itkukertoimeni kanssa antamaan suorastaan palvovan arvostelun tästä mahdottoman kauniista pelistä.

Ostinkin PS2:n ihan sitä varten, että pääsisin Okamia pelaamaan. Peliä ei kerta kaikkiaan voinut jättää pitkäksi aikaa pelaamatta, sillä oli vain pakko päästä jatkamaan. Pelin tarina oli odotettua pidempi, mikä itseasiassa kertasi ensimmäisen pelikerran jännitystä. Grafiikka on kaunista ja Amaterasun ohjastaminen helppoa. Lisäksi tarinassa on myös hauskoja sekä yllättäviäkin kohtia. Mitä lähemmäs loppua pääsin, sitä herkemmäksi mielikin muuttui. Lopussa tuli itkettyä monessakin kohtaa vesiputouksen lailla. Ja kun pelin sai pelattua läpi, oli tunne sanoinkuvaamattoman haikea.

Miinuksena kuitenkin annan sen, että tämä pelin intro on hieman liian pitkä ja saattaa puuduttaa odottavan pelaajan mieltä."
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.