Elokuvien sekalaisia koiraeläinhahmoja

Bernie (I Am Number Four)
Bernie on lemmikkibeagle elokuvassa I Am Number Four. Beaglemäinen olemus on vain hämäystä, sillä Bernie on todellisuudessa Hadley-niminen khimaira, joka voi muuntua suurta rottweileria muistuttavaan muotoonsa.
Columbus (Steamboy)
Columbus on lemmikkichihuahua anime-elokuvassa Steamboy. Columbuksen omistajatyttö Scarlett O'Hara kohtelee pientä koiraansa välillä kaltoin.
Dex Dogtective (Foodfight!)
Dex Dogtective on anthrokoirasalapoliisi tietokoneanimaatioelokuvassa Foodfight!
Hayate (Summer Wars)
Hayate on Sakae Jinnouchin shibaa/akitaa muistuttava koira anime-elokuvassa Summer Wars.
Heen (Liikkuva linna)
Heen on Madame Sulimanin astmaattinen sylikoira anime-elokuvassa Liikkuva linna.
Idefix (Asterix-elokuvat)
Idefix on Asterix-sarjakuvista tuttu puita rakastava koira. Sarjiksen elokuvasovituksissa Idefix on nähty niin piirrettynä kuin oikean koiranäyttelijän esittämänä (kuvassa).
Ihmissudet (Hotelli Transylvania)
Ihmissudet Wayna ja Wanda Werewolf penikoineen pitävät majaa hirviöiden turvapaikkana tunnetussa hotellissa.
Irlanninsusikoirat (Ella ja kaverit)
Tämä irlanninsusikoirakaksikko auttaa moottoroimaan Ellan ja kaverien kilpa-ajokkia kotimaisessa lastenelokuvassa.
Koira (Lainakengissä)
Tämä sekarotuinen mopsi saa yllättäen uuden omistajan elokuvassa Lainakengissä. Koiranäyttelijän oikea nimi on Hamlet.
Koira (May saa suojelusenkelin)
Mustavalkoinen bordercollie johdattaa Tom-pojan keskelle Toista Maailmansotaa vievään aikaharppauskohtaan brittielokuvassa May saa suojelusenkelin.
Koira (Poika ja ilves)
Tämä saksanpaimenkoira esiintyy suomalaisessa perhe-elokuvassa Poika ja ilves. Metsästäjä Haapala joutuu ampumaan ilveksen raateleman koiransa. Koiranäyttelijän oikea nimi oli Gini.
Koira (Se - jostakin)
Elokuvan Se - jostakin (The Thing) alussa Etelämantereelle saapunut tutkimusryhmä ottaa suojiinsa irrallaan juoksentelevan rekikoiran. "Koira" paljastuukin pian vieraaksi elämänmuodoksi, joka sulattaa kaikessa hiljaisuudessa uhrinsa ja omaksuu sitten täydellisesti näiden ilmiasun.
Koirat (Räyhä-Ralf)
Nämä keksijäätelöä muistuttavat palveluskoirat avustavat Sokerihuuma-maailman poliiseja Disneyn videopeliaiheisessa elokuvassa Räyhä-Ralf. Keksijäätelökoirat ovat tehokkaita jäljittäjiä, mutta Ralfin onneksi myös eksytettävissä.
Koirat (The Legend of The Titanic)
The Legend of The Titanic on varsin omaperäinen tulkinta maailman tunnetuimman haaksirikon tapahtumista. Animaatioelokuvassa Titanicin kannella juoksentelevat mm. "Jackin" omistama collie ja jättikokoinen yorkshirenterrieri.
Koirat (Titanic - The Legend Goes On)
Tässä IMDB:n huonoimmaksi rankitetussa elokuvassa Titanicin matkustajiin lukeutuvat harmaa räppärikoira ja tutun oloinen dalmatialaispariskunta. (Mainittakoon, että joku, mahdollisesti herra J.J. Astor, vapautti Titanicin todelliset koirat kenneltiloista laivan alkaessa upota.)
Koirat (Waltz with Bashir)
Joukko raivohulluja koiria jahtaa Libanonin sodan veteraania tämän painajaisunissa animoidussa sotadokumentissa Waltz with Bashir.
Lumikoira (Lumiukko ja Lumikoira)
Tämä luminen koira esiintyy legendaarisen Lumiukko-elokuvan jatko-osassa. Koiran luppakorvat ovat eripariset sukat, ja nenän virkaa toimittaa satsuma.
Max (Disneyn Pieni Merenneito)
Max on Prinssi Erikin riehakas vanhaenglanninlammaskoira (vaiko partacollie...?) elokuvassa Pieni Merenneito. Prinssi Erik riskeeraa oman henkensä pelastaessaan Maxin palavasta laivasta.
Milou (Tintin seikkailut: yksisarvisen salaisuus)
Tintti-sarjakuvista inspiroituneessa tietokoneanimaatiossa seikkailee myös Tintin uskollinen terrieri Milou. Elokuvan englanninkielisessä alkuperäisversiossa Milou on nimeltään Snowy.
Myrsky (Salamaseepra)
Myrsky on farmia "vartioiva" laiskahko vihikoira elokuvassa Salamaseepra. Alkuperäisversiossa Myrskyn ääninäyttelijänä toimii osuvasti herra nimeltä Snoop Dogg.
Nana (Disneyn Peter Pan)
Nana on vastuuntuntoinen bernhardinkoira, joka on ottanut velvollisuudekseen huolehtia Kultasen perheen lapsista ja lastenhuoneen järjestyksestä Disneyn animaatioklassikossa Peter Pan.
Peggy (The Land of Hope)
Peggy-shiba on yksi katastrofialueen koirista The Land of Hope -elokuvassa, jossa ydinvoimalaonnettomuus repii perheet hajalle.
Percy (Disneyn Pocahontas)
Percy on Englannista valloittajien mukana Uuteen maailmaan saapuva mukavuudenhaluinen mopsi. Percyn omistaja on ahne kuvernööri Ratcliffe.
Petey (The Little Rascals)
Amerikanbulldoggi Petey seikkailee naapuruston pikkuvintiöiden mukana elokuvassa The Little Rascals.
Pluto (lukuisat Disney-piirretyt)
Disneyn koirahahmo Pluto on esiintynyt lukuisissa lyhytelokuvissa, yleensä Mikki Hiiren lemmikkikoirana. Pluton ensimmäinen versio vuonna 1930 oli rodultaan vihikoira.
Ressu (Tenavat)
Jaska Jokusen lemmikkibeagle Ressu esiintyy lukuisissa Charles M. Schulzin Tenavat-sarjakuvan pohjalta tehdyissä piirroselokuvissa.
Riitta (Viidakkovekara Juuso)
Riitta-kettu on Juuson (tyttö)ystävä animaatioelokuvassa Viidakkovekara Juuso. Elokuvassa nähdään myös Riitan emo ja sisarukset.
Shistavanenit
Shistavanenit ovat erästä Star Wars -universumin kolkkaa asuttava anthrosusimainen rotu.
Shithead (Superhulttio)
Tämä borderterrieri on Navin R. Johnsonin adoptoima koira elokuvassa Superhulttio. Shithead saa epäonnisen nimensä annettuaan väärän tulipalohälytyksen, jonka takia Navin herättää koko hotellin.
Sirius Musta (Harry Potter)
Harry Potter-kirjojen Sirius Musta näyttäytyy elokuvaversiossa tietokoneanimoituna, mustaa sutta muistuttavana koirana. Velhomaailman Sirius on animaagi, joka pystyy muuntautumaan tahdon voimalla koiramuotoonsa.
Slinky (Toy Story -elokuvat)
Vieterikoira Slinky on yksi Andyn leluista Toy Story -elokuvissa. Slinkyn joustavasta ruumiinrakenteesta on usein hyötyä, kun lelut pyrkivät liikkumaan vaarallisten alueiden yli. Slinkyllä on myös tapana pitää matkaseurueessa perää.
Sulttaani (Disneyn Kaunotar ja Hirviö)
Sulttaani on Hirviön linnaa kohdanneen kirouksen myötä rahiksi muuttunut koira. Nimi 'Sulttaani' johtuu siitä, että vastaavia raheja kutsutaan myös ottomaaneiksi, mikä puolestaan viittaa Turkin sulttaanikuntaan.
Susi (Die Abenteuer des Freiherrn von Münchhausen: Eine Winterreise )
Tämän fiktiivisen suden kohtalo on äärimmäisen karu. Lyhytelokuvan susiparka syö erehdyksessä vapaaherra von Münchhausenin hevosen ja päätyy sen seurauksena itse kantojuhdaksi. Lopulta Münchhausen kääntää suden kirjaimellisesti nurin sisäelinten ropistessa lattialle. Katso .gif, jos uskallat.
Susi (Joulutarina)
Tämä johtajasusi on yksi niistä villieläimistä, jotka onneton Joulupukki kohtaa tehtyään pakkolaskun metsään. Puhuvat eläimet auttavat Pukkia etsimään karanneet poronsa.
Susi (Tapaus Punahilkka)
Tämä tietokoneanimoitu anthrosusi antaa lausunnon poliiseille osuudestaan Punahilkan isoäidin mökin tapahtumissa.
Sudet (Disneyn Kaunotar ja Hirviö)
Aggressiivinen susilauma vartioi Hirviön lumottua linnaa ympäröivää metsää. Sattumalta samat sudet ovat välillisesti vastuussa elokuvan kahdesta merkittävästä juonenkäänteestä.
Sudet (Into The Wild)
Seikkailuelokuvassa Into The Wild nuorimies nimeltä Christopher McCandless hylkää entisen elämänsä ja muuttaa Alaskan erämaahan. Vaelluksellaan hän kohtaa susilauman.
Sudet (Simba - The King Lion)
Tässä Disneyn Leijonakuninkaan ja Viidakkokirjan risteyttävässä halpisanimaatioelokuvassa esiintyy leijonahahmojen rinnalla susilauma.
Sudet (Twilight - Uusikuu)
Twilight-elokuvasarjan kakkososassa esiintyy ihmissusia, jotka voivat muuttaa muotoaan todellisiksi susiksi. Ainakin osa elokuvan susista on animoitu tietokoneella.
Toby (Basil Hiiri - mestarietsivä)
Toby on mestarietsivä Basil Hiiren ylänaapurissa asustavan Sherlock Holmesin lemmikkibasset ja Basilin ystävä. Toby innostuu herkästi, mutta tarkan nenänsä kanssa Tobysta on usein apua Basilille tämän ratkoessa rikosmysteerejä.
Vim (Onnen varjot)
Vim on punaruskea bordercollie kotimaisessa draamaelokuvassa Onnen varjot. Vimin koiranäyttelijä on oikeasti nimeltään Konna.Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.