Tibetan Dog

(Tibet Inu Monogatari: Kin'iro no Dao Jie, draamaelokuva vuodelta 2011)

Tibetan Dog on japanilais-kiinalainen animaatioelokuva nuoresta Jiantan-pojasta ja suuresta kultaisesta koirasta, jotka kohtaavat Tiibetin tasangoilla. Lääkäri-isänsä luokse preerialle muuttanut Jiantan on vielä kaupunkilaispoika. Tämän huomaa myös paikallisten pikkupoikien joukko, joka tahtoo selvittää, mikä uusi tulokas on miehiään. Tehtävä lampaidenkaitsijana vaatii harjaantumista. Eräänä päivänä karhu tallustelee tekemään lähempää tuttavuutta. Kultainen välähdys iskee kiinni karhuun ja ajaa sen matkoihinsa. Jiantan näkee valtavan tiibetinmastiffin katoavan tasangoille.

Sama koira näyttäytyy myöhemmin uudestaan. Vaikuttaa siltä, että sekin on näillä mailla uusi tulokas. Puolivillinä elävien tiibetinmastiffien lauma pistää tunkeilijan kokeelle. Onnettomuus kesken kaiken muuttaa suunnitelmia. Vaikeasti haavoittunut kultaturkkinen koira otetaan toipumaan Jiantanin lääkäri-isän majaan. Mutta kuinka ruokkia koiraa, joka ei suostu syömään vieraan kädestä? Jiantan saa huomata, että tiibetinsmastiffin luottamusta on vaikea ansaita.

Samaan aikaan ympäri tasankoa aletaan raportoida julmasti tapetuista ihmisistä ja eläimistä. Aivan kuin jokin peto tappaisi uhrejaan silkasta tappamisen ilosta.Jiantanin Doogeeksi nimeämä kultaturkkinen tiibetinmastiffi havaitaan erään tällaisen teurastuspaikan lähettyvillä. Katkerat ihmiset, jotka haluavat löytää kostolleen kohteen, näkevät Doogeessä ilmiselvän syyllisen. Mutta kenen koira Doogee on alkujaan ollut? Minne se katoaa päivisin? Voisiko sillä olla jokin tärkeä tehtävä?

Tiibetinmastiffien lisäksi paimentolaiset suosivat erästä tarkkanenäistä pikkukoirarotua, jonka ensiesiintyminen koiraelokuvassa saattoi olla nyt. Mikäpä muukaan kuin tiibetinspanieli.

Kuvagalleria

DVD-julkaisu: ainakin Kiina
Blu-Ray-julkaisu: ainakin Kiina
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.