Kotia kohti

(Homeward Bound - The Incredible Journey, perhe/seikkailuelokuva vuodelta 1993)

Kotia kohti - uskomaton seikkailu on jo toinen Disneyn filmatisointi samasta aiheesta. Kultainennoutaja Jalo, amerikanbulldoggi Hans ja tiibetinkissa Sissi (englanniksi Shadow, Chance ja Sassy) viedään väliaikaiseen hoitopaikkaan isäntäperheen matkan ajaksi. Odotettuaan omasta mielestään jo tarpeeksi kauan alkaa Jalo epäillä, että jokin estää omistajia palaamasta takaisin. Niinpä se johdattaa eläinkolmikon pitkälle kotimatkalle.

Paperilapuille kirjoitetun viestin aiheuttama sekaannus jää suomidubissa vähän epäselväksi. Ainakin alkuperäisessä tarinassa pöydälle jääneessä lapussa lukee lauseen alku "Vanha koira vaikuttaa alakuloiselta, joten otin sen ja muut..." ja maahan pudonneessa lapussa loppuosa "...jo päiväkävelylle".

VHS-julkaisu: Suomi
DVD-julkaisu: Suomi

Kuvagalleria

Kävijäarvosteluja

Saiccu: "Kotia kohti I on yksi suosikkielokuviani läpi elämäni. Aina samoissa kohdissa herkistyn kyyneliin ja luonnollisesti lopussa kyynelvirta yltyy kunnon itkuksi. Pienestä pitäen olen rakastanut tätä elokuvaa, ehkä siksi, että meillä oli joskus kultainennoutaja joka oli niin Shadow'in kaltainen. Tämän elokuvan pitäisi ihan jokaisen katsoa."
Kotia kohti 2 - seikkailu San Franciscossa

(Homeward Bound II - Lost in San Francisco, 1996)

Jatko-osassa Jalo, Hans ja Sissi karkaavat lentokentällä kuljetushäkeistään ja joutuvat keskelle suurkaupungin vilkasta elämää. Miten lemmikit pärjäävät kaduilla, joilla liikkuu erilaisia koirajengejä ja hämäräperäisiä ihmisiä, jotka keräävät irtokoiria epäilyttäviin tarkoituksiinsa? Elokuva keskittyy tällä kertaa enemmän nuoren Hans-koiran pohdintoihin ja Hansin ensi-ihastukseen.

VHS-julkaisu: Suomi
DVD-julkaisu: Suomi

Kävijäarvosteluja

Saiccu: "Kotia kohti II näin vanhemmalla iällä katsottuna on ihan kelpo pätkä, mutta lapsena rakastin tätäkin aivan mahdottomasti. Niin paljon sain vaikutteita tästä elokuvasta, että aloin kehittelemään omaa leikkimaailmaa pehmoleluilleni, jotka olivat kulkukoiria. Kuitenkin olisin tässä elokuvassa toivonut hieman enemmän panostusta kulkukoirien elämään, joka oikeasti ei ole niin hulppeaa tai "coolia" miltä elokuva saattaa lapsen silmissä näyttää."
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.