Viimeinen ansastaja

(The Last Trapper, dokumentti/seikkailuelokuva vuodelta 2004)

Viimeinen ansastaja on kuvaus Kanadan Yukonissa askeettista elämää viettävän pariskunnan vuodesta. Itsenään esiintyvä Norman Winther asuu rakentamassaan hirsimökissä yhdessä vaimonsa Nebraskan kanssa. Norman metsästää pienriistaa ansalangoilla ja hankkii turkiksista saamillaan rahoilla kaupungista sen, mitä ympäröivä luonto ei tarjoa.

Talvisin koiravaljakko on tärkeä liikkumiskeino pohjoisen erämaan asukkaille. Kun Normanin johtajakoira Nanook kuolee tapaturmaisesti kaupunkimatkalla, saa Norman korvaukseksi palkituista vanhemmista syntyneen nuoren rekikoiran. Tällä Apacheksi nimetyllä huskynartulla on vaikeuksia oppia toimimaan valjakon jäsenenä, mutta kevääseen mennessä sekä Norman että valjakon muut koirat ovat jo ehtineet kiintyä uuteen tulokkaaseen.

Lumi- ja jääkentät ovat petollisia ylitettäviä, mutta suuremman uhan ansastajan elämäntavalle muodostavat metsien alati laajenevat hakkuualueet.

Viimeisessä ansastajassa rekikoirien merkitys ilmenee myös niille annetusta ruutuajasta. Käsikirjoitetuista kohtauksista huolimatta elokuva ei dramatisoi tapahtumia liikaa.

DVD-julkaisu: Suomi
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.