After Thomas

(draamaelokuva vuodelta 2007)

Tässä tositarinaan perustuvassa elokuvassa kultainenoutaja nimeltä Thomas auttaa autistista Kyle-poikaa luomaan uudenlaisen yhteyden ulkomaailmaan. Haastava arkielämä autistisen lapsen kanssa on ajanut Kylen vanhemmat Nicolen ja Robin ahdinkoon. Rob-isä on mukautuneempi hyväksymään autismin tuomat rajoitukset, mutta Kylen äiti Nicole haluaa sitkeästi jatkaa poikansa kuntouttamista. Eräänä päivänä Kylen isoäiti ehdottaa koiran hankkimista pojan kaveriksi. Sosiaaliseksi luonnehdittu kultainennoutaja kuulostaa Nicolen mielestä hyvältä roduvaihtoehdolta, joten perhe menee tapaamaan pentujen kasvattajaa. Kyle - vaikka onkin kiinnostuneempi tutun Tuomas Veturi -videon katsomisesta - kohtaa ensimmäistä kertaa uuden ystävänsä.

Niin pieni Thomas muuttaa perheeseen. Kyle alkaa huomioida koiran olemassaolon ja oppii monia asioita Thomasin välityksellä. Jos Thomas 'puhuu' isän tai äidin suulla, Kyle kuuntelee. Uusi kriisi uhkaa, kun Thomas sairastuu vakavasti.

Elokuvan valmistuessa tosielämän Kyle oli jo 17-vuotias opiskelijapoika. Vain vähän myöhemmin hän joutui tekemään päätöksen todellisen Thomasin lopettamisesta.

Autismiksi kutsutun mielen ja oireilun aiheuttaa nykytietämyksen perusteella keskushermoston kehityshäiriö. Autismi ei ole psyykkinen sairaus eikä sama asia kuin psyykkinen kehitysvammaisuus. Netissä autismitietoutta on tarjolla esimerkiksi Suomen Autismi- ja Aspergerliiton sivuilla.

DVD-julkaisu: ainakin UK
TV-esitys Suomessa: ainakin 2009 ja 2010 nimellä Nelijalkainen ystäväni

Kuvagalleria
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.