Sayonara, Kuro

(japanilainen draamaelokuva vuodelta 2004)

Sayonara, Kuro on elokuva japanilaisen lukion maskottikoirasta ja sen vaikutuksesta koulun oppilaiden elämään monien vuosien ajalta. Musta seropityttö Kuro on erään perheen hellitty lemmikki. Raskain mielin perhe kuitenkin joutuu jättämään Kuron muuttokuormasta. Kuro vaeltelee autioituneen kotinsa ympäristössä ja kohtaa eräänä päivänä koulumatkallaan olevan Kyosuken. Kyosuke tarjoaa koiralle osan lounaseväistään. Kuro seuraa tätä ystävällistä ihmistä läheiselle koululle. Koulussa pidettävään kulkueeseen tarvitaan koira osaksi lavasteita, ja kuin sattumalta Kuro ilmestyy paikalle juuri oikeaan aikaan. Tämän jälkeen se ottaa tavakseen pysytellä koulun alueella ja saa lopulta kodin talonmiehen luota. Pian sisätiloissakin vapaasti kulkeva koira on kuin tärkeä osa henkilökuntaa. Kaikki tuntevat sen, ja omalla tavallaan se osaa lohduttaa erilaisista huolista kärsiviä oppilaitaan.

Kuluu kymmenen vuotta. Kyosuke on muuttanut toiseen kaupunkiin ja valmistunut eläinlääkäriksi. Kuultuaan Kuron olevan huonossa kunnossa hän päättää palata vanhalle koululleen katsomaan sitä. Kuro on jo iäkäs koiraneiti, mutta sen sairastuminen saa koulun oppilaat toimimaan välittömästi. He järjestävät keräyksen kootakseen rahat Kuron suureen leikkausoperaatioon.

Elokuva perustuu tositapahtumiin. Todellinen Kuro asui Matsumoto Fukashi- lukion tuntumassa vuosina 1961-1972.

DVD-julkaisu: Japani

Kuvagalleria

Play-Asia.com on hyväksi havaittu japanilaisten koiraelokuvien nettikauppa.
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.