Viidakkokirja

(Jungle Book Shonen Mowgli, animesarja vuodelta 1989)

Tämä Viidakkokirjan animeversio on 52-osainen sarja, jota esitettiin Japanissa vuosina 1989-90. Tarinan päähenkilönä on Mowgli-poika, joka pikkulapsena saapuu tutkijavanhempiensa mukana Intian viidakkoon. Eräänä päivänä Mowgli herää yksin päiväuniltaan ja taapertaa syvemmälle metsään. Pian hänen vanhempansa huomaavat pojan kadonneen ja lähtevät etsimään tätä. He eivät koskaan selviä takaisin. Mowgli puolestaan löytää susiperheen kotiluolan, jonka edustalla Susiäiti on imettämässä kahta poikastaan. Nälkäinen pikkupoika menee kursailematta ruokailemaan sudenpentujen vierelle.

Kun viidakon eläinasukkaille selviää, että ihmispentu on jäänyt orvoksi, haluavat Susiäiti ja Susi-isä adoptoida hänet omaksi lapsekseen. Mowgli hyväksytään lauman jäseneksi ja hän saa kasvaa yhdessä susiveljiensä Suran ja Sarin kanssa. Tahtomattaan Mowgli on hankkinut itselleen elinikäisen vihollisen Shere Khan-tiikeristä, joka kantaa kaunaa kerran menettämästään ihmissaaliista. Tämä pelätty metsästäjä ei epäröisi rikkoa Viidakon Lakia, joka kieltää ihmisiin ja heidän omaisuuteensa kajoamisen.

VHS-julkaisu: Suomi (kuusi kasettia)
Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.