Poika ja susikoira

(Vuk samotnjak, seikkailuelokuva vuodelta 1972)

Poika ja susikoira on jugoslavialainen elokuva, jonka tapahtumat sijoittuvat pieneen vuoristokylään Toisen Maailmansodan jälkeisinä aikoina. Tarinan poika on nimeltään Ranko. Hän on kaveriporukassaan tunnettu hyvästä mielikuvituksestaan, eikä kukaan oikeastaan välitä, ovatko hänen jännittävät juttunsa totta vai tarua. Eräänä päivänä Ranko kertoo tarinan Aavekoirasta, saksalaisesta sotakoirasta, joka pommi-iskussa kuoltuaan on kummitellut sotilaille. Pian sen jälkeen Ranko kohtaa metsässä ketunrautoihin jääneen saksanpaimenkoiran. Koiran kaulapannan tuntolaatassa on teksti 'Militär Hund nr.327', joten Ranko uskoo sen olevan Hund, legendaarinen Aavekoira. Hän vapauttaa koiran, mutta ei saa houkuteltua sitä mukaansa kylään.

Samoihin aikoihin vuoristossa liikkuva susi on alkanut verottaa seudun lammaslaumoja. Kylän metsästäjät lähtevät susijahtiin, jolloin lähistöllä oleileva Hund joutuu vainon kohteeksi. Ranko ei halua heidän tappavan koiraa, johon hän on ehtinyt kiintyä ja joka - kenenkään tietämättä - on jo kertaalleen pelastanut hänet suden hyökkäykseltä. Hän päättää suojella Hundia oman henkensäkin uhalla.

VHS-julkaisu: Suomi




Takaisin etusivulle

Koiraelokuvat.info is a non-commercial, non-profit fansite for information purposes only. No copyright infringement intended. All titles, characters, cover pictures and other images are © their respective owners.